Vitaal koken met benefits

Gelooft u ook in de kracht van voeding?
In de workshop “Vitaal koken” staat gezonde voeding centraal en kunt u uw medewerkers op interactieve wijze zelf aan de slag laten gaan met een gezond voedingspatroon. De deelnemers staan stil bij hun eigen eetgedrag en worden gemotiveerd om bewust te kiezen voor ‘lekker én gezond’. Tijdens de workshop leren zij waar zij op moeten letten wanneer zij boodschappen doen en hoe zij een smaakvolle en voedzame maaltijd samenstellen.
Na een theoretische uitleg met veel voorbeelden uit het dagelijks leven gaan de medewerkers praktisch aan de slag met het zelf bereiden van de maaltijd. Heerlijke recepten, nieuwe bereidingswijze, kooktechnieken en smaaksensaties komen aan bod. Doordat men zelf aan de slag gaat met deze ingrediënten ervaart men dat gezond koken simpel, lekker en snel kan. Hierdoor neemt de bereidheid toe om in het dagelijks leven aandacht te besteden aan een gezonde maaltijd.
Na de workshop zijn de deelnemers in staat om gezonde producten te herkennen en zijn zij gemotiveerd om vaker bewuste keuzes te maken. Zij hebben ervaren dat gezond niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat het lekker smaakt. Tevens is de bewustwording vergroot dat gezonde voeding bijdraagt aan een krachtig lichaam en dat je hier zelf invloed op hebt. Vitaal koken zet medewerkers in beweging doordat zij met plezier kennis hebben kunnen maken met de kracht van voeding.

Cursus Vitaal koken
Vitaal koken bestaat uit 4 workshops van 3 uur waarin we aandacht besteden aan een gezonde leefstijl. Hierbij komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Gezonde leefstijl, de invloed van voeding op het lichaam en de dagelijkse prestatie. We gaan in op belangrijke voedingsstoffen, energiebalans, risico´s en voordelen voor je gezondheid.
 • Portie grootte en dagindeling, aan de hand van voorbeelden gaan we inschatten wat “normale” porties zijn. Hoe verdeel je je maaltijden en wanneer heb je voldoende gegeten
 • Puur koken en bioritme, door etiketten te lezen vergroten we de kennis over voeding en wordt men zich beter bewust over wat eet ik. Tevens bespreken we de invloed van stress en slaap op de keuzes die je maakt.
 • Haalbare doelen, tijdens de bijeenkomsten staan we stil bij motivatie. Wat heb jij nodig om het geleerde ook toe te (blijven) passen in je dagelijks leven?
  We delen inzichten die we hebben opgedaan en staan stil bij de veranderingen die al zijn ingezet
  Samen koken

Samen Koken

Na het theoretische gedeelte gaat de groep medewerkers de keuken in en kookt onder begeleiding de recepten die passen in het thema van die avond. De recepten bestaan uit pure ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn in elke supermarkt. We koken met producten uit het seizoen waardoor producten goedkoop zijn en het best smaken. Samen koken versterkt de verbinding in de groep en zorgt ervoor dat de theorie direct toegepast wordt. In de keuken is tijd en ruimte voor vragen en leert men nieuwe kooktechnieken waarmee vitamine beter bewaart blijven wat tevens bijdraagt aan de smaak.

Samen eten
We sluiten de workshop af met een gezamenlijke maaltijd. Kijken, ruiken en proeven alle zintuigen worden geprikkeld. Samen koken en samen eten is gezellig, collega’s leren elkaar op een andere manier kennen en ervaringen worden gedeeld. Geïnspireerd en met een positieve beleving gaat men naar huis.

Extra benefits
De cursus Vitaal koken is uit te breiden met aanvullende workshops met thema’s zoals:

 • Vitale lunch
 • Vitaal ontbijt
 • Vitaal snacken
 • Gezonde voeding in de ploegendienst

KostenVitaal koken

4 workshops van 3uur
€325,00 p.p.
groepen van 8tot 15 personen

Aanvullende workshop

Workshop van 3 uur
Prijs op basis van een groep van 15 personen
€ 84,50 p.p.p.w

Mproef prijzen zijn exclusief 21% BTW
De workshops worden gegeven op locatie:
Het Kook College Wijchen, Edisonstraat 1B, 6604 BT Wijchen
De factuur voor de diensten van Mproef ontvangt u bij aanvang van de werkzaamheden.
Betalingstermijn 14 dagen
Graag attenderen wij u op de mogelijkheden van vergoeding van preventieve maatregelen door uw zorgverzekering. U kunt hiernaar informeren bij de accountmanager van uw zorgverzekeraar.

Vitaal koken is een samenwerking tussen Mproef & Het KookcollegeWijchen