Unieke leefstijl interventie postief ontvangen

juli 29, 2019

“Plezier, gaan doen én het thuisfront betrekken” dat zijn de ingrediënten waarmee ARN energie en grondstoffen in Nijmegen mij op pad stuurt. Een leefstijlcursus gericht op gezonde voeding voor medewerkers én hun partner is in mijn ogen uniek. Deze pilot toont de kracht van deze aanpak onomstotelijk aan. Alle deelnemers zijn actief aan de slag gegaan met hetgeen zij geleerd, geproefd en gemaakt hebben.  Bij aanvang van de leefstijlcursus bleken er medewerkers te zijn die écht niets met koken hadden. Zij raakten enthousiast doordat zij ervaarden dat het eigenlijk niet zo ingewikkeld was. En wat leuk om telkens weer puur gezonde reacties te krijgen:

“We hebben groentepakketjes op de BBQ gemaakt in plaats van alleen maar vlees”
“Boodschappen doen kost ineens meer tijd, ik sta de hele tijd te lezen, wat een troep wordt er verkocht eigenlijk, ik koop nu andere producten”
“Mijn broodtrommel is voor de helft gevuld met rauwkost en ik vind het nog lekker ook! Mijn collega’s willen dat nu ook”
“Deze week heb ik peultjes gestoomd in plaats van gekookt, want dan blijven de vitamines beter behouden”
“Ik drink nog wel melk maar niet meer zoveel”

Voor deze opdracht ben ik samen met Marcel Weber van het “het Kookcollege Wijchen” aan de slag gegaan. Samen hebben we vorm gegeven aan de inhoud van de 6 weekse cursus. In 4 bijeenkomsten gaan we stap voor stap gezondere accenten leggen in het dagelijkse voedingspatroon van de deelnemers. Door uitleg over gezonde keuzes en door aandacht te besteden aan hoe je dit toepast in je dagelijks leven hebben we een gedragsverandering in gang weten te zetten. Telkens weer benadrukken we dat elke stap in de gezonde richting er één is en bijdraagt aan een gezonder en dus gelukkiger leven.

Een gezonde maaltijd bereiden is één, het vertrouwen dat je dit zelf kan is twee. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat je het ook gaat doen! Wanneer het dan ook nog simpel én lekker is volgt het plezier vanzelf, zeker wanneer je samen aan de slag gaat. Door deze leefstijlcursus aan te bieden heeft ARN energie en grondstoffen opvolging gegeven aan een probleem dat PMO bloot legt. Overgewicht, hart & vaatziekten en diabetes zijn het gevolg van een ongezonde leefstijl.  Door kennis en de ervaring die deze groep heeft opgedaan is de motivatie toegenomen en weten ze dat zij op de goede weg zijn. Want ja;  ‘Wat is gezond? Waar let je op bij je boodschappen? Wat eet je wel en wat misschien een beetje minder’.  Doordat de cursus meerdere weken duurde kon men met vragen terecht en hebben we besproken waar zij tegenaan liepen. Inzichten die de deelnemers hebben opgedaan dragen eraan bij dat zij ook écht dingen anders gingen dóen. Een waardevolle beweging is in gang gezet.

Deze werkgever geeft om zijn medewerkers en weet wat er speelt. Hierdoor is de leefstijlcursus positief ontvangen en heeft de pilot laten zien dat gezonde voeding niet saai of ingewikkeld is. Het resultaat: een enthousiaste groep in de keuken die gezond en lekker koken. Marcel, ARN en ik ongelooflijk #TROTS Voor meer informatie over deze leefstijlinterventie kunt u contact opnemen met Mproef vitaal ondernemen.

Met vitale groet,

Melanie van Driel

“Uw leefstijlcoach op locatie”