PuurGezond truffelballetje

november 6, 2018

Truffelballetjes gemaakt van linzen met een crunch van choconibbits. Een heerlijke lekkernij om PuurGezond van te snoepen

Voorbereiding vraagt wat tijd maar je kunt deze in een afgesloten bakje gerust een week bewaren in de koelkast 

Ingrediënten voor 20 tot 25 truffels

  • 150 gram gare bruine of zwarte linzen (zelf gekookt van 65 gram rauwe linzen)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50ml honing
  • 35 gram roomboter
  • 1 thl gemberrasp
  • 1/2 theelepel sinaasappel rasp (biologisch)
  • handje choco nibbits
  • 125 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

Doe de linzen, het amandelmeel, de honing, de roomboter, gemberrasp, sinaasappelrasp bij elkaar in een kom en pureer dit tot een samenhangend mengsel.

Smelt de chocolade au bain marie en laat dit even staan en voeg het bij het amandel-linzenmengsel. Roer dit goed door en voeg de choco nibbits toe.

Laat dit mengsel minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Zeef het cacaopoeder op een bord en maak met behulp van een theelepeltje kleine balletjes en rol deze door de cacaopoeder.

 

Smakelijk!