Puur recept
Voor 4 personen
200 gram lasagnabladen ( klein gebroken )
200 gram mager rundergehakt
500 gram schone prei
1 ui
2 paprika’s kleingesneden
200 gram champignons ( evt halve courgette of een aantal kleine stukjes broccoli erbij)
3 tomaten ( klein gesneden of gepureerd )
1 klein blikje tomatenpuree
verse zwarte peper
aantal druppels tabasco
½ theelepel sambal
knoflook 2 teentjes
1 eetlepel olie
beetje zout en royaal italiaanse kruiden zoals bacilicum en oregano
100 gram geraspte 30 + kaas
Materialen
Goede anti aanbakpan
Ovenschaal
Bereiden
Warm de oven voor op 200 C.
Verhit de eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de knoflook samen met de kleingesneden ui ongeveer 2 minuten.
Zet het vuur laag en voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de champignons toe en daarna de tomaten.
Voeg vervolgens de prei, paprika’s en evt de andere groenten. Bak dit allemaal op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even aan. Daarna een scheutje water toevoegen zodat een saus ontstaat.
Breng op smaak met de zout, peper, sambal, tabasco en de italiaanse kruiden.
Roer de gebroken lasagna bladen er door.
Giet het mengsel in een ovenschaal.
Strooi de kaas erover.
Het lekkerste is als je de ovenschotel eerst laat afkoelen.
Zet de schaal in de oven en bak deze af in ongeveer 20 minuten.
Serveren met schijfjes komkommer en zure augurken of een andere frisse salade met alleen groenten.
Eet smakelijk!