Gehaktballetjes in tomatensaus

oktober 24, 2018

Puur recept

1 el olijfolie
300 gram mager rundergehakt
3 beschuiten
1 ei
ketjap
2 teentjes knoflook
Kruiden ( basilicum of andere kruiden )
50 g Spaanse chorizoworst (250 g)en/of 50 gerookte spekjes
bakje champignons
2 uien, gesnipperd
2 paprika’s, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 schaaltjes trostomaten (a 5 stuks), in stukken
1 kuipje tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
2 laurierblaadjes
bouillon 200 ml
1 el olijfolie
8 kip drumsticks, het vel verwijderd

Materialen: Grote braadpan met deksel

Bereiden

Meng de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar ( gehakt, beschuiten, ei, 1 teentje knoflook en de kruiden ).
Maak hier kleine gehaktballetjes van
Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Snijd de chorizo in blokjes.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en bak de chorizo en/ of spekreepjes in dezelfde pan 3 min.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de tomatenpuree,tomaten, wijn, bouillon, laurierblaadjes en peper en zout naar smaak toe en bak nog 3 min.
Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar.of zet de pan 30 min in de oven.
Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus 6 min. inkoken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus.
Lekker met ( 75 gram )rijst en peultjes

Variatie tip:
Tip: neem stukjes stokbrood ipv de rijst

Tip: Overgebleven saus kunt u de volgende dag bij de lunch eten of u kunt deze
invriezen.

Eet smakelijk!