Van zenden naar doen

oktober 19, 2020

Zenden

Tijdens een workshops of cursus vertel ik veel, ik verzend mijn boodschap over de voordelen van bijvoorbeeld het eten van minder bewerkte voeding en van een gezond gewicht, graag leg ik uit hoe dit bijdraagt aan het versterken van je immuunsysteem en hoe je je voelt. Ik ben hier erg enthousiast over en wil  anderen daar graag in mee nemen. Tijdens deze avonden/ bijeenkomsten merk ik vaak dat mensen ook enthousiast raken. Er komen veel vragen en we wisselen tips en ideeën uit. Herken je dat? Je ziet, hoort of leest over een gezonde leefstijl, je weet dat je er goed aan zou doen een aantal dingen anders te doen alleen het blijft daarbij. Wat weerhoudt je om hiermee aan de slag te gaan? Je hebt de ervaring (nog) niet dat homemade lekker, leuk en eenvoudig kan zijn.

Doen

Tijdens de cursus vitaal koken ga je zelf aan de slag in de keuken. Je leert meer over de kracht van voeding en hoe je een lekkere maaltijd maakt zonder gebruik te maken van bewerkte producten vol suiker en zout. Échte smaakmakers geven je gerecht en je immuunsysteem een boost. Dit zelf gaan maken is dé overtreffende trap van denken naar gaan doen. Doordat je de ervaring hebt opgedaan, weet je dat je het kan, dat je het lekker vind en dat het niet heel ingewikkeld is. Deze ingrediënten geven jou het vertrouwen hier zelf verder mee aan de slag te gaan, en dat maakt deze cursus uniek.

Inhoud Cursus

Wil jij je kookskills verbeteren en vertrouwen winnen in de keuken kom dan 4 avonden Vitaal koken, op weg naar een duurzaam gezonde leefstijl. Vitaal koken bestaat uit 4 workshops van 3 uur waarin we aandacht besteden aan een gezonde leefstijl. Hierbij komt het volgende aan bod:

 • Gezonde leefstijl
  De invloed van voeding op het lichaam en de dagelijkse prestatie. We gaan in op belangrijke voedingsstoffen, energiebalans, risico´s en voordelen voor je gezondheid.
 • Portie grootte en dagindeling
  Aan de hand van voorbeelden gaan we inschatten wat “normale” porties zijn. Hoe verdeel je je maaltijden en wanneer heb je voldoende gegeten.
 • Puur koken en bioritme
  Door etiketten te lezen vergroten we de kennis over voeding en wordt men zich beter bewust over wat eet ik en wat haal ik in huis. Tevens bespreken we de invloed van stress en slaap op de keuzes die je maakt.
 • Haalbare doelen
  Tijdens de bijeenkomsten staan we stil bij motivatie. Wat heb jij nodig om het geleerde ook toe te (blijven) passen in je dagelijks leven? We delen inzichten die we hebben opgedaan en staan stil bij de veranderingen die al zijn ingezet. Op deze wijze verankeren we de weg die je hebt ingezet.

 4 avonden

 • 17:45u Ontvangst met een gezonde snack
 • 18:00u Aanvang presentatie Vitaal koken
 • 19:00u Aan de slag in de keukende cursus is inclusief ingrediënten en recepten
 • 20:00u Aan tafel
 • 21:00u Afsluiting: iedereen ontvangt voor thuis een Vitaal koken tips en trics kaart over het thema van die avond

 Nieuwe data

Geloof jij ook in de kracht van voeding? Wil je meer leren over hoe je dit toepast in je dagelijks leven? Er staat een nieuw cursus gepland begin 2021 waarvoor jij je (samen met je partner, vriend(in), collega) op kunt geven;

Donderdag 11 & 25 februari en 11 & 25 maart

Kosten Cursus

Aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat de zorgverzekering een (deel) van de cursus vergoedt. Informeer gerust naar de mogelijkheden of kijk op de BGN site voor up to date overzicht van zorgverzekeraars 

De kosten voor de cursus zijn € 395,00 per persoon, dit bedrag is inclusief  snack, ingrediënten, drankjes, recepten en begeleiding door BGN gewichtsconsulent en chefkok.

Vitaal koken is een samenwerking tussen het Kookcollege Wijchen en Mproef

De cursus wordt gegeven in een professionele kookstudio aan de Edisonstraat 1B in Wijchen

Wij hanteren een COVID protocol en hanteren de geldende maatregelen